У Херсоні озвучили шляхи вирішення проблеми з міським транспортом

4 года назад 0

Кожен херсонець стикається з цією проблемою щоденно. Міський транспорт – надто болюче питання.

Кандидат на посаду Херсонського міського голови від партії «Слуга народу» Юрій Кирилов озвучив свої шляхи вирішення проблеми з транспортом у місті.

«Проблему громадського транспорту можна вирішити раз і назавжди зробивши кілька кроків.

Кожного року міський комунальний парк (автобусний, тролейбусний, водний) має оновлюватися новими одиницями техніки. Чому у нас виникло питання з тарифами? Тому що приватні компанії перевізників фактично викручують руки міській владі. Херсон немає достатньої кількості одиниць транспорту, щоб забезпечити перевезення. Ось приватники і вказують херсонцям скільки платити та коли.

Приведу приклад. Припустимо, що у нас сьогодні на лінії вийшло 38 тролейбусів, а якщо б вийшло 138? Зважилися б приватні перевізники на шантаж херсонців? Думаю, ні.

Тому, кількість одиниць комунального транспорту має збільшуватись.

Наступний крок, і це моя особиста позиція – весь комунальний транспорт буде працювати на прибуткових маршрутах. Це досвід інших міст.

Чому зараз ми не можемо дозволити собі роботу тролейбусів до 23 години? Тому що вони збиткові і у вранішній час роботи, і у вечірній. Вони не обслуговують ті «жирні» маршрути, як їх називають поміж собою приватні перевізники, що мають стабільний пасажиропотік.  Тому, розширюючи автопарк, ми маємо ставити комунальний транспорт саме на такі маршрути»,

 – повідомив Юрій Кирилов .