У Херсонській області фортифікації на правому березі Дніпра потужні, їх далі облаштовують — Гуменюк

2 месяца назад 0

"Херсонщина сьогодні фактично прифронтовий регіон, там проходить лінія бойового зіткнення безпосередньо річкою Дніпро, і фортифікаційні споруди на правому березі потужні, розгорнуті і продовжують облаштовуватися", 

Вона пояснила, що хоч Дніпро є географічною природною перепоною, ворог потенційно може використовувати його для переміщення. Крім того, через підрив загарбниками Каховської ГЕС змінилася берегова лінія, що передбачає облаштування нових фортифікаційних споруд.

Водночас, додала Гуменюк, "попри беззаперечні перемоги України на морі", є ділянки, де ворог може наважитись на десантування, тож українські військові мають бути до цього готові.

Речниця також зазначила, що наявні фортифікаційні споруди потребують оновлення і укріплення.

"До того ж роботи навколо них — це потужний сигнал ворогу: ми не розслабилися, ми розуміємо сутність загрози і готові до будь-якого розвитку подій", — сказала Гуменюк.

Як повідомлялося, заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк проінспектував роботи щодо фортифікаційного облаштування оборонних рубежів і наголосив, що інженерні роботи з будівництва ліній оборони ведуться прискореними темпами.