2024 рік стане знаковим на ринку смартфонів

3 недели назад 0

Експерти у галузі мобільних технологій та аналітики ринку наголошують, що у 2024 році остаточно розпочнеться процес глобального оновлення звичного поняття смартфон. Вже у найближчі роки користувачі отримають девайси нового класу, які за рахунок технологічних здобутків зможуть буквально розділити епоху смартфонів на до та після.

Смартфони стануть більш потужними

По-перше, необхідно відзначити, що більшість лідери ринку смартфонів сьогодні поступово приходить до умовного спільного знаменника — нові моделі мають схожі технічні характеристики та обладнані потужними процесорами останнього покоління. Це робить девайс універсальним пристроєм, які здатен виконувати будь-які задачі, а інколи закривати собою цілі галузі. Особливо чітко це простежується на прикладі азартних розваг, які остаточно оселилися на мобільних пристроях. Ліцензійні українські казино пропонують безліч бонусів та пропозицій саме для такої категорії гравців — .

Серцем та двигуном сучасних смартфонів у цьому плані залишається його процесор. В якомусь сенсі правила гри змінив процесор Snapdragon 8 Gen 3, який сьогодні встановлено абсолютно на всіх флагманських моделях великих брендів (окрім Iphone). Саме він відповідає за максимальну продуктивність, багатозадачність та робить новий смартфон безвідмовним повсякденним інструментом.

Разом з тим підкорення нових потужностей смартфонів відкриває двері до наступного і найголовнішого компоненту телефонів майбутнього — штучного інтелекту.

Смартфони стануть розумнішими

За прогнозами аналітиків, інтеграція інструментів штучного інтелекту у нові моделі смартфонів повинна відродити інтерес користувачів до нових моделей, який в останні роки відверто згасав. Поява інструментів ШІ має докорінно змінити звичний користувацький досвід — очікуються навіть моделі, які будуть працювати на базі ШІ навіть без залучення сторонніх додатків.

Поява штучного інтелекту у якості ключового компонента нових моделей смартфонів вже зараз значно розширює звичний набір інструментів користувача:

  • Підвищена персоналізація;

  • Нові можливості роботи з текстом та голосом;

  • Поглиблене редагування медіафайлів;

  • Віртуальні помічники.

Очікується, що протягом 2024 року на ринку зʼявиться ще більше моделей, в яких стануть доступні ці та інші нововведення в якості базового набору функцій.

Окрім цього виробники смартфонів ведуть роботу ще й у напрямку енергоефективності майбутніх девайсів, працюючи над швидкою зарядкою, а також серйозно налаштовані спробувати вдруге запустити моду на складні смартфони, тож все це у сукупності має забезпечити телефони нового покоління.