Аграрії Херсонщини вже отримали понад 7 млн грн відшкодування за втрачений врожай

7 месяцев назад 0

Жителі Херсонської та Миколаївської областей, які втратили свої врожаї внаслідок спричиненого російськими окупантами теракту на Каховській ГЕС, отримують грошову компенсацію від держави.

На цей час уже виплачено 7 млн грн компенсацій. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Він зазначив, що хід реалізації програми було обговорено із заступником міністра аграрної політики та продовольства України Віталієм Головнею.
Зі слів Прокудіна, робота комісій, які обстежують затоплені городи, триває.

«Обговорили проблемні питання. Одне з таких – відсутність у населення документів на землю. Спільно з Мінагрополітики сприятимемо у приватизації ділянок. Найбільше робота комісій ускладнена у Херсонській громаді. На заваді – постійні російські обстріли. Опрацьовуємо варіанти розв'язання цієї проблеми. Жителі області вклали багато сил та праці, сподіваючись зібрати врожай, який в один момент знищила велика вода. Тому працюємо, аби кожен отримав допомогу», – повідомив начальник ОВА.

Нагадаємо, що до кінця жовтня уряд продовжив термін подачі заяви для отримання компенсації за втрачений врожай жителям Херсонської та Миколаївської областей.

Також до 31 жовтня 2023 року включно жителі Херсонщини та Миколаївщини, постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС, можуть подати заяви на грошову держдопомогу. Йдеться про виплати матеріальної допомоги у розмірі 5 тисяч гривень.
Як повідомляє Мінреінтеграції, станом на кінець серпня постраждалим від підтоплення після підриву Каховської ГЕС на Херсонщині та Миколаївщині вже виплачено понад 66 млн грн грошової державної допомоги. Кошти виплачено 12232 жителям Херсонщини та 983 – Миколаївщини.

При виникненні питань стосовно таких виплат, радять звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером:  15-48 або на лінію Уповноваженого з питань ВПО:  (066) 813-62-39 .