Американські аналітики назвали два українських міста, на які очікується наступ росіян найближчим часом

4 месяца назад 0

Незважаючи на зиму і холоди, агресор не відмовляється від намірів "відкусити" ще хоч шматок української землі. Очевидно, що до кінця зими російські військові намагатимуться захопити ще принаймні два українських міста. Наступ очікують на Харківському напрямі.

Про які міста йдеться, розповіли у своєму звіті аналітики з Американського Інституту вивчення війни ISW.

Американські аналітики впевнені, що росіяни спробують захопити до кінця поточної зими Куп'янськ і Борову. Якби їм вдалося втілити цей план, то українські військові були б змушені піти зі східного берега річки Оскол. А війська агресора в результаті отримали б навесні непоганий плацдарм для наступу на лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна.

При цьому військові експерти зі США не вбачають ознак того, що Росія готує широкомасштабний наступ на Харківському напрямку. Наявна там концентрація військ, а також темпи їхнього пересування, радше, свідчать про те, що росіяни готуються до невеликого наступу, щоби поліпшити свої позиції.

Але при цьому є ознаки, що окупанти зуміли відновити свої військові підрозділи, які були неабияк пошарпані під час контрнаступу української армії у вересні 2022 року і під час невдалого наступу росіян наприкінці зими – на початку весни 2023 року. Очевидно, саме ці відновлені військові підрозділи російське командування готове кинути в Харківській області у наступ, який розпочався ще в жовтні минулого року.

На решті ділянок фронту російські війська не мають такого потенціалу, щоб розвивати наступ.

При цьому на Харківському напрямку наступальні дії росіян останніми днями також трохи послабшали та стали менш інтенсивними. Проте американські експерти пов'язують це з похолоданням, а не з тим, що командування противника відмовилося від своїх планів.