Більше 1000 безробітних залучено до оплачуваних суспільно корисних робіт на Херсонщині, – Центр зайнятості

6 месяцев назад 0

«Армія відновлення» Херсонського та Бериславського районів нараховує майже тисячу осіб з числа безробітних, які працюють задля повноцінного функціонування інфраструктури своїх громад та їх безпеки, – повідомили в Херсонському обласному центрі зайнятості на онлайн-нараді, в якій взяли участь  начальники/ці районних, міських, селищних й сільських військових адміністрацій окупованих територій Херсонщини.

Питання, яке розглядалося на зустрічі – державні програми сприяння зайнятості населення та їх реалізація в Херсонській області.

«Обласна служба зайнятості планує максимально охопити послугами наших партнерів. І хоч значна кількість роботодавців перенесла свою діяльність до більш безпечних областей, однак ми прикладаємо зусиль, аби тримати із ними зв’язок і пропонувати співпрацю. А люди, які живуть в сьогоднішніх умовах, мають знайти себе на ринку праці. Тому служба «відкрита» для кожного громадянина» , – зазначила директорка Херсонського обласного центру зайнятості Тетяна Ніколаєва.
Учасники наради мали змогу ознайомитися з пріоритетними програмами Урядових проєктів такими як:
• «Власна справа»;
• Компенсаційні виплати роботодавцям за працевлаштування окремих категорій громадян;
• «Ваучер на навчання».

Ці програми надають можливість громадянам розвивати свій бізнес або ж започаткувати власну справу, реалізувати себе у новій, але затребуваній професії чи спеціальності, легально працювати, тримаючи економічний фронт нашої держави.

«Спільна мета та налагоджена комунікація – ключові фактори, які сприяють нашій з вами взаємодії. Тож, працюємо в одному напрямку задля спільної перемоги!» ,- таким зверненням до військових адміністрацій підсумувала зустріч очільниця Херсонського ОЦЗ.
Нагадаємо, що збільшено оплату праці за виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту «Армія відновлення». Зміни передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 р. N 1119 «Про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану», яка набрала чинності 31 жовтня 2023 року.

Відповідно до постанови плата за виконання суспільно корисних робіт за відпрацьований повний місяць збільшується з 6 700 грн до 10 050 грн.