Бойова ялинка та бойовий соняшник від Херсонської ОВА увійшли до Книги рекордів України

2 месяца назад 0

Незвичайна херсонська квітка, яку влада області презентувала минулого тижня до жіночого свята, увійшла до . Рекордом визнано і новорічну херсонську ялинку 2024 року.

Цього року Херсонська обласна військова адміністрація знайшла креативний підхід до привітання жителів регіону з різними святами. Оскільки найбажанішим подарунком сьогодні є наша перемога, тож зрозуміло, що задля її наближення потрібна зброя. Зброя та позитивні емоції з вірою в перемогу – такі подарунки по-херсонськи сьогодні.

Нагадаємо, з новим 2024-м роком начальник ХОВА Олександр Прокудін вітав, стоячи на фоні величезної символічної ялинки, викладеної з ударних fpv-­дронів.
На цій ялинці було понад пів тисячі дронів, кошти на які виділили з бюджетів Новоолександрівської, Новотроїцької та Олешківської громад. Із придбанням допомогла Чорнобаївська СВА. Усього для їхньої закупівлі виділили 3 млн гривень. Ці дрони одразу були передані нашим захисникам.

А з нагоди Міжнародного жіночого дня ХОВА презентувала величезний соняшник. Особлива квітка вийшла висотою 33 метри, шириною 16 метрів, а для її створення була використана нова партія допомоги військовим – 411 безпілотників.

І бойова ялинка, і бойовий соняшник від Херсонської ОВА увійшли до Книги рекордів України – як «найбільша новорічна ялинка в Україні, створена з fpv-­дронів» та «найбільша квітка в Україні, створена з fpv-дронів».

Обидва досягнення зафіксував представник Книги світових рекордів, голова БФ «Небо України» Владислав Сенюта.

За його словами, дата встановлення першого рекорду – 28 грудня 2023 року. Владислав Сенюта озвучив, що на створення ялинки було використано 620 дронів, висота ялинки – 40 метрів, ширина – 20 метрів.

Дата встановлення другого рекорду – 8 березня 2024 р.

«Дрони з цієї квітки обов’язково будуть передані Захисникам і Захисницям. "Пташки" здатні нести від 1,2 до 3-х кілограмів вибухівки. Безпілотники допоможуть уражати ворожі позиції та техніку. Вдячний за підтримку ініціативи нашим громадам, а також ГО "Важливі дії". Об’єднуємось заради Перемоги», —  Олександр Прокудін.

Фото: скріншоти відео з телеграм-каналу Олександра Прокудіна