Бюджетна комісія Херсонської міськради підтримала виділення коштів на ремонт шкільного даху

3 года назад 0

Під час засідання постійної комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку депутати розглянули важливі питання підготовки закладів освіти до опалювального сезону.
Станом на сьогодні значно зросли ціни на енергоносії, тому є необхідність дофінансувати заклади освіти, лікарні до кінця року задля оплати комунальних послуг. Також є першочергові заходи, які необхідно провести до кінця року, аби заклади комунальної сфери функціонували повноцінно. Наприклад, провести утеплення, ремонти дахів, виконати ті роботи, які залишились у підготовці до опалювального сезону.
Члени комісії обговорили ситуацію, яка склалась із дахом у школі №56. Станом на сьогодні замовлено три експертизи, дві з яких замовили виконавчі органи, одну – батьки учнів.
Нагадаємо, 6 вересня на черговому комплексному обстеженні території та приміщення школи, яке здійснює адміністрація закладу щотижня, на парапетах даху будівлі виявили тріщини та порушення їхньої конструкції. Ремонтні роботи даху проводились ТОВ ХІМЕКОПРОМ 2 роки тому. Підрядник надав 10 років гарантії на відремонтований дах.
Проте зараз підрядник не визнає випадок гарантійним і відмовляється ліквідувати виявлені недоліки.
– Оскільки склалалась така ситуація, то компенсацію за новий ремонт даху місто буде добиватись через суд. Також комісія надала рекомендації провести засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонської міської ради, аби ремонт даху зробити швидко та ефективно, аби діти могли займатись у безпечних умовах. Також комісія рекомендувала департаменту фінансів передбачити кошти на проведення цих робіт, – зазначив голова комісії Андрій ДМИТРІЄВ .
Пресслужба Херсонської міськради