Бути чи ні вулиці Валентини Крицак у Херсоні вирішить особисто начальник ХМВА

6 месяцев назад 0

Громадське обговорення у вигляді голосування у гугл-формі за зміну назв топонімів Херсона завершено 24 жовтня, але досі не вирішеною, зокрема, залишилися доля вулиці 28 Армії у Дніпровському районі

Наразі нову назву отримали ще 20 .

Влада винесла на обговорення два варіанти назви вулиці 28 Армії: імені  Валентини Крицак або вулиця  124-ї окремої бригади територіальної оборони . Ще на етапі обговорень експерти та члени робочої групи з топоніміки звертали увагу на те, що стикають лобами дві назви, які можна вважати рівноцінними. За результатами онлайн голосування, яке тривало 5 днів і в якому взяли участь понад 3000 людей, «перемогла» назва 124-ї окремої бригади територіальної оборони. Але у робочої групи була інша думка. Більшість членів групи підтвердили її і на голосуванні 25 жовтня під час засідання.

Як прокоментував результати громадського онлайн голосування начальник ХМВА Роман Мрочко, у переліку перейменувань відсутні проспект Кутузова та вулиця 28-ї Армії. Щодо нових назв цих топонімів думки учасників онлайн-опитування та членів робочої групи розділились, тому питання буде винесене на додаткове голосування, щоб поставити у ньому крапку.

Здається, комісія поставила ту саму крапку, про яку каже Роман Мрочко, але остаточне рішення саме за ним.

Валентина Крицак

Своїми спогадами про Валентину Крицак поділилася херсонка Оксана Д’якова, яка вважає, що вулицю треба назвати саме її ім’ям:

«Про нашу ВАЛЮШУ…… У своєму житті я зустрічала не так багато людей, які 24/7 усе своє життя, свій час, своє здоров'я віддавали на служіння, допомогу людям. Одна з таких людей моя подруга Валентина Крицак. Я завжди дивувалася, звідки бере сили ця худенька, зі слабким здоров'ям жінка? Як вона все встигає? Валюша була волонтер і патріот з великої букви, з перших днів війни з 2014 року вона постійно їздила до хлопців на передову не зважаючи на страшну хворобу, рак, остання стадія. Ми втратили її, бо було втрачено час на лікування. Вона боролася до останнього, але хвороба її забрала… . Якби ж раніше вона згодилася на лікування, але вона терпіла біль до останнього і знову їхала з допомогою до хлопців….. В місті Херсоні повинна бути вулиця імені Валентини Крицак, це найменше, що можна зробити в пам'ять про неї. І вона буде!»

Чекаємо на рішення начальника ХМВА.

Фото з архіву Оксани Д’якової