Через «банківських» шахраїв жителі Херсона втратили понад 120 тисяч гривень

6 месяцев назад 0

Упродовж двох минулих діб поліцейські зафіксували 4 факти шахрайства з банківськими картками жителів Херсона. У всіх випадках заявникам телефонували невідомі особи, які представлялись працівниками служби безпеки банків. Аферисти розповідали про нібито несанкціоновані дії із банківськими картками херсонців та пропонували свою допомогу у збережені коштів.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

Невідомі просили назвати особисті дані власників рахунків, номер та строк дії карток, а також PIN-коди. Таким чином із рахунку 52-річного херсонця шахраї зняли 10500 гривень, 63-річна жінка втратила 27300 гривень, з картки 49-річної жінки зловмисники зняли 56000 гривень, а 73-річна жінка позбулася 28000 гривень заощаджень. За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» ККУ.

Поліція вкотре закликає громадян бути максимально обачними при спілкуванні з невідомими особами. В жодному випадку нікому не можна повідомляти свої особисті дані, номер і строк дії банківської карти, CVV-коди та іншу персональну інформацію. Працівники банку ніколи не телефонують і не вимагають інформацію по банківському рахунку чи картці.

Якщо вам телефонують невідомі, які називаються співробітниками банку і просять надати персональні дані карткових рахунків, негайно припиняйте розмову і телефонуйте до поліції на лінію «102».