Через шахраїв четверо жителів Херсонщини втратили 18000 гривень

7 месяцев назад 0

За минулі дві доби четверо жителів області втратили усі заощадження при спробі оформити грошову допомогу на сумнівних ресурсах та під час купівлі товарів у нечесних продавців.

Повідомляють у пресслужбі поліції Херсонщини.

Під приводом надання грошової допомоги від міжнародних організацій шахраї привласнили кошти двох жительок Херсона. У соціальній мережі та месенджерах заявниці прочитали повідомлення про надання грошової допомоги постраждалим від російської агресії.

Жінки перейшли за посиланнями, ввели дані своїх банківських карток, після чого з їх рахунків аферисти зняли 11000 гривень.

Пам’ятайте, що інформацію про грошові виплати потрібно брати лише з офіційних джерел, не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

При здійсненні покупок в мережі Інтернет користуйтеся оплатою після отримання бажаного товару, а не перераховуйте одразу всю суму. Жертвами нечесних продавців стали херсонець, який за 3000 гривень замовив на сайті автобокс на дах автомобіля, а також жителька Великоолександрівської громади, яка замовила дрова на 4000 гривень. Обидва заявники перерахували псевдо-продавцям повну вартість товару, після чого оголошення зникли, гроші людям ніхто не повернув і товар не надіслав.

Головне правило покупок в Інтернеті – оплачуйте товар лише після його отримання, тоді ви зможете оглянути речі та пересвідчитись у їх якості. Передоплату вносьте лише перевірним продавцям.

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» ККУ.