Через три місяці перемовин комишанці на Херсонщині отримали питну воду

1 год назад 0

16, 5 тонн питної води доставили до Комишанського старостинського округу Херсонської територіальної громади. Про це  староста Катерина Рогова на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, протягом трьох місяців йшли перемовини з гуманітарною організацією про доставляння води жителям селища. Її не могли привезти через постійні обстріли Комишан з боку військових РФ.

"Допомога надається в рамках Проєкту "Екстрена допомога для постраждалих від конфлікту ВПО та громад в Україні", який впроваджується міжнародною гуманітарною організацією Project Hope та фінансується завдяки підтримці американського народу, наданій через Бюро гуманітарної допомоги USAID Ukraine. Дякую за підтримку, а також подяка кожному, хто бере участь у доставці/видачі води"
, — написала Катерина Рогова.

Староста Комишан сподівається, що доставлятимуть питну воду до селища надалі за графіком. Що відомо

  • До початку повномасштабної війни в Комишанському окрузі Херсонської області проживало 11 тисяч людей. Зараз залишилось – сім тисяч. В селищах роботи немає, переважна більшість живуть завдяки гуманітарній допомозі, яку надають міська, обласна військові адміністрації та волонтерські осередки.
  • Зранку 27 січня російські військові обстріляли Комишани на Херсонщині: загинула дівчина.
  • В Комишанах на Херсонщині провели тиху акцію пам'яті Героїв Небесної Сотні і усього Небесного Воїнства "Янголи пам‘яті-2023".