Черговий гуманітарний вантаж від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу відправили з Вінниччини до Херсона

1 год назад 0

31 січня Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб відправив третій гуманітарний вантаж у Херсон. До формування допомоги долучилися депутати обласної і Вінницької міської рад, підприємці та жителі громад Вінниччини.– Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб продовжує свою діяльність. Його роботу координує та організовує Володимир Гройсман, – каже голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Це вже третя фура з продуктами харчування, яка відправляється до Херсона, де також працює координатор Штабу.
Формувати цей гуманітарний вантаж почали в Барській громаді.

– Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат обласної Ради Олександр Хом’як спільно з Барським міським головою Володимиром Саволюком та жителями громади доєдналися до формування допомоги. І вже тут, у Вінниці, ми доформували вантаж, – зазначив Вячеслав Соколовий. – Отримали замовлення з Херсона і, відповідно, виконали його. Така робота ведеться постійно. Крім Херсона, допомагаємо й іншим звільненим територіям, які потребують підтримки.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський розповів, що супроводжуватиме допомогу координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу з Херсона.

– Наш колега Анатолій Потапов поїде з цією машиною та буде там займатися розвантаженням і розподіленням цієї допомоги,  – зазначив Павло Яблонський. –  План такий: фура приїжджає в Херсон, а потім маленькі машини розвозитимуть гумдопомогу по громадах. Частина залишається в Херсоні.

За словами Анатолія Потапова, з Вінниччини до Херсону поїдуть продукти харчування, засоби гігієни та пічки-буржуйки.

– Це ті продукти, які можуть довго зберігатися: крупи, цукор, вода, молоко; не забули також про вітаміни – фрукти й овочі. Їх роздаватимуть людям порційно. Також цього разу просили більше борошна. Його розвеземо по пекарнях, де випікають хліб військовим та місцевим мешканцям. Крім продуктів харчування, також відправляємо кілька буржуйок, які зробили на Вінниччині. Вони стоятимуть у підвалах, щоб обігрівати людей під час тривог, – сказав Анатолій Потапов. –  Ми постійно на зв’язку з Вінницьким Міжрегіональним штабом. Дякую від громад Херсонщини Штабу та його керівнику Володимиру Гройсману. Думаю, що сьогоднішній вантаж – не останній. Будемо співпрацювати й надалі.

Загалом з Вінниччини до Херсонщини відправили вже 60 тонн гуманітарної допомоги.