Чи готова Херсонщина до опалювального сезону

3 года назад 0

Опалювальний сезон на Херсонщині офіційно стартує з 1 листопада, але чи готові бюджетні установи і організації регіону до отримання тепла?
"На Херсонщині майже 90% бюджетних організацій подали документи на укладання договорів з “Нафтогазом”, — повідомив в.о. директора Департаменту розвитку територій облдержадміністрації Іван Чорний.
За його словами, по області підлягають підписанню 240 договорів на постачання природного газу бюджетним організаціям. Це школи, дитячі садочки та заклади охорони здоров’я.
Наразі подано до ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз-Трейдинг” пакетів документів на укладання 207 договорів, що становить 86% від загальної потреби. У розрізі по районах Херсонщини це виглядає ось так:
Херсонський район: підлягають укладанню 77 договорів, подано до газопостачальної компанії 71 договір;
Бериславський район: підлягають укладанню 42 договори, подано до газопостачальної компанії 37 договорів;
Генічеський район: підлягають укладанню 16 договорів, подано до газопостачальної компанії 15 договорів;
Каховський район: підлягає укладанню 61 договір, подано до газопостачальної компанії 47 договорів;
Скадовський район: підлягають укладанню 44 договори, подано до газопостачальної компанії 37 договорів.
Представники районної влади запевнили, що до кінця цього тижня вони вийдуть на 100% показник подачі договорів на постачання газу з “Нафтогазом”.
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв зазначив, що представники органів місцевого самоврядування продемонстрували гарну динаміку підготовки документів на газопостачання.
“…Однак я прошу довести це питання до логічного завершення, щоб ми не увійшли в холодний період, а потім виявилося, що у нас є заклади не підключені до газопостачання з технічних причин. Всі мають подати ці пакети документів! Також прошу подавати вірно заповнений пакет документів, щоб їх не відправляють на доопрацювання”, — наголосив Андрій Шибаєв.
За матеріалами Херсонської ОДА