Чи приведе поранення генерала Теплинського до втрати окупантами Херсонщини

7 месяцев назад 0

Одразу три джерела в Генштабі та Міноборони рф висловили побоювання, що внаслідок поранення командувача угрупуванням окупаційних військ «Днепр» Михайла Теплинського російська армія може мати серйозні проблеми в Херсонській області.

Про це пишуть російські Телеграм-канали.

Ситуація на лівому березі Дніпра для окупантів складається зовсім не гладко. В цілому з панікою, порушенням дисципліни, дружнім вогнем та іншими проблемами і було пов’язано зміну командувача угрупуванням «Днепр». Але генерал Теплинський навіть не встиг навести лад, як його поранили», – каже один із джерел, малюючи по-справжньому похмурі прогнози.

За словами іншого співрозмовника, невдовзі після поранення Теплинського українська армія покращила своє становище у районі населених пунктів Козачих Таборів та Кринки. «Поранення Михайла Юрійовича, наскільки я чув, серйозне. Хоча тут всяке базікають. Боюся, що, якщо йому терміново не знайдуть адекватної заміни, ми можемо втратити щонайменше частину Херсонської області. Армія без управління воює дуже погано», – поділився побоюваннями офіцер.

При цьому всі джерела вважають, що до відступу на Херсонщині може бути причетний Валерій Герасимов. «Йому, вибачте, в тему поранення генерала Теплинського. Не секрет, що Валерій Васильович пропонував відступити від Артемівська та Токмака, щоб зберегти сили та використовувати людей на інших напрямках. Йому цього не дали. З урахуванням створення кількох плацдармів на лівому березі Дніпра, Герасимов може запропонувати відступити на Херсонщині. Звичайно, під приводом посилення інших напрямів – зокрема, Авдіївка, Куп’янськ, Вугледар – три важливі цілі для росіян», – сказав високопоставлений співрозмовник у Міноборони рф.