Діють малими групами: РФ готує загони для штурмів на Таврійському напрямку, — ЗСУ

6 месяцев назад 0

Полковник Олександр Штупун заявив, що нові групи формуються з нещодавно мобілізованих росіян, а також загонів "Шторм Z".

Командування ЗС РФ готує нові загони для штурмів на Таврійському напрямку. Про це розповів спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі національного .

За його словами, Росія використовує невеликі групи піхоти для штурмів, оскільки українські війська знищили досить багато техніки окупантів. Така тактика покликана ускладнити роботу засобам ураження ЗСУ.

Штупун заявив, що групи формуються з нещодавно мобілізованих росіян, а також загонів "Шторм Z".

"Це переважно мотострільці, але також багато новомобілізованих. Також фіксуються заведення і підготовка до штурмів загонів "Шторм Z". З Росії ворог також намагається перекинути для поповнення втрат якісь сили, це переважно не навчені поки що люди, які не воювали", — сказав полковник.

Нагадаємо, що Штупун також говорив, що російські окупанти останніми днями збільшили кількість атак поблизу Авдіївки. Крім того, ворог активно застосовує керовані авіаційні бомби в Донецькій області. Також протягом трьох діб, за словами полковника, окупанти активно застосовують на Донеччині й зокрема по Авдіївці керовані авіаційні бомби з літаків Су-35.

Крім того, командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський 13 листопада назвав втрати РФ на Таврійському напрямку. За його словами, понад десяток окупантів учора здалися в полон.