Голові Херсонської обласної організації Національної Спілки журналістів України — 65

6 лет назад 0

Валерій Долина — багато років незмінний очільник обласного осередку НСЖУ та провідної телерадіокомпанії області відзначив ювілей. 

 

22 лютого зустрів своє 65-річчя Валерія Федоровича Долини, голова Херсонської обласної організації Спілки журналістів України, донедавна керівник Херсонської обласної державної телерадіокомпанії «Скіфія», Заслужений журналіст України, який віддав обласному мовленню понад чверть століття (з 1992 р. — заступник керівника, а з 1999 р. — Генеральним директором).

Під його керівництвом в області значно підвищилася якість телерадіопрограм за рахунок журналістської майстерності, створення високоякісної телерадіопродукції, новітніх технологій її виробництва та видачі в ефір. При ньому був оновлений весь творчий і інженерно-технічний колектив компанії. Реорганізована робота з молодими журналістами. Компанія посилила свій вплив на населення області, забезпечивши стійкий прийом телесигналу на більшу частину її території Після введення в дію в 2004 році потужного телепередавача в с. Василівка Каховського району в зону впевненого прийому програм обласного телебачення було залучено понад 300 тисяч жителів. У наступні роки подача сигналу ХОДТРК поширилася на північно-східні і південно-східні райони Херсонщини.

В даний час ХОДТРК «Скіфія», завдяки наявній технічній мережі, обсягу мовлення, рівню майстерності і професійної підготовки працівників, спектру тематичного наповнення програм, кількістю отриманих дипломів на різних телерадіофестиваль, а також за результатами соціологічних опитувань, по праву є лідером серед обласних телерадіокомпаній України.

Валерій Федорович — член Національної Спілки журналістів України з 1982 року. У 2004 році його вперше  обрали головою правління Херсонської обласної журналістської організації, якою він керує досі.

Незважаючи на ряд критичних зауважень 30 березня 2017 року його знову обрали керівником херсонських журналістів. Валерій Федорович самокритично зреагував на висловлені зауваження і накреслив заходи по їх усуненню. Зокрема, він визнав, що в своєму звіті жодного разу не згадав про існування такої нової формації журналістів як представники інтернет — ЗМІ. І запевнив, що зробить все можливе, щоб в обласній організації з'явилося представництво такого перспективного сегмента ЗМІ, як інтернет-видання. Це значно зміцнить ХОО НСЖУ, посиливши її авторитет і вплив у суспільстві.

Біографічна довідка:
Валерій Федорович Долина народився 22 лютого 1953 року в селі. Єлізарове, Солонянського району Дніпропетровської області. Після закінчення Дніпропетровського механічного технікуму отримав спеціальність техніка-механіка двигунів літальних апаратів.

Вищу освіту здобув у Львівському державному університеті ім. Івана Франка за спеціальністю "журналістика". У 1990 закінчив ВПШ при ЦК Компартії України ( «політологія»).

З 1972 по 1974 рік служив в Радянській Армії. У 1974 — 1977 роки працював випробувачем спецвиробів НДІ Теплових процесів в

м Нижня Салда на Уралі.    Потім працював на Південно-машинобудівному заводі слюсарем складальником в Дніпропетровську (нині Дніпро). На Херсонщині з 1977 року

З 1978 — літературний працівник, завідувач відділом, в. о. редактора, а з 1983 по 1987 рік — головний редактор районної газети «Трудова слава» (смт. Новотроїцьке. Херсонської області).

З 1987 по 1991 — інструктор, завідувач сектором ЗМІ, керівник прес-центру Херсонського обкому партії. У вересні 1992 року його призначають заступником Генерального директора з питань телебачення обласного Об'єднаного телебачення і радіомовлення  (нині ХОДТРК). У 1999 році призначається її Генеральним директором. Одночасно був шеф-редактором газети «Ефір».

Нагороджений Знаком Держтелерадіокомітету «За заслуги в розвитку інформаційної сфери» III ст. (2004), II ст. (2005) Орденом «За заслуги» III ст. (2008) Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2013). Звання «Заслужений журналіст України» йому присвоєно в 2003 році.

Дружина Олена Іванівна (1957), Дочки: Тетяна (1977) — тележурналіст ТРК «СТБ (Київ), Віта (1983) — менеджер.

 

Юрій Анісімов, Заслужений журналіст України.

 

P.S. Автор матеріалу знайомий з ювіляром більше 35 років. І протягом  цього часу, займаючи  відповідні посади, плідно з ним співпрацював, як з головним редактором Новотроїцької районної газети «Трудова слава», відповідальним працівником обкому Компартії України, керівником Херсонської обласної державної телерадіокомпанії та головою обласної організації Національної Спілки журналістів України Теплі дружні стосунки між нами зберігаються і до сьогоднішнього дня. Тому    вважаю за потрібне  привітати   Валерія Федоровича з ювілеєм і бажаю йому доброго здоров'я, щастя і нових творчих звершень.

фото з сайту http://skifija.ua