Гуменюк розповіла, як впливають вибухи у Криму на логістику окупантів

3 месяца назад 0

Вибухи у Криму суттєво впливають на логістику російських окупантів, вона уповільнюється або припиняється на певний час і не забезпечує потреби ворога з необхідною інтенсивністю.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», розповідаючи про вплив вибухів у Криму на логістику ворога, передає кореспондент Укрінформу.

«Впливають (вибухи — ред.) на логістику досить потужно, тому що вона або уповільнюється, або припиняється на деякий період часу. Тобто вона не відповідає в такому випадку інтенсивності потреб війська окупаційного, коли потрібно поповнювати присутність на тому ж лівобережжі Херсонщини, ворог відчуває очевидні складнощі» , — зазначила Гуменюк.

Крім того, зауважила вона, вогневий контроль, який українські військові намагаються встановити і над пунктами базування противника в тимчасово окупованому Криму, і над шляхами, по яких цей резерв може прямувати до лінії бойового зіткнення, дуже суттєво напружує ворога. «Вони усвідомлюють, що якщо не в самому пункті базування, то на шляху прямування цим резервам загрожує небезпека», — сказала Гуменюк.

Водночас, за її словами, не варто забувати все-таки, що на лівобережжі материкової частини України зосереджено достатньо потужностей і сил ворога для того, щоб загальними маневрами утримувати оборону на тих ділянках, які зараз найбільш напружені.