Херсон готовий до опалювального сезону на 95%

7 месяцев назад 0

У Херсоні міська влада готується до опалювального сезону і за останніми заявами влади місто готове на 95%, але опалювальний сезон під знаком питання, бо місто перебуває під постійними обстрілами.

Про це в етері Громадського радіо повідомив кореспондент із Херсону Михайло Батрак.

«У Херсоні міська влада готується до опалювального сезону і за останніми заявами місто готове на 95% і це показник набагато краще ніж було до повномасштабного вторгнення, але незважаючи на це, опалювальний сезон у Херсоні під знаком питання, бо місто перебуває під постійними обстрілами з боку російських окупантів і достатньо ця тема обговорювана у суспільстві. Всі вважають, що перед початком опалювального сезону окупанти битимуть по ТЕЦ, щоб унеможливити опалення у Херсоні, але поки місто готове до опалювального сезону», – каже кореспондент.

За його словами, збитки компанії теж будуть мати, бо тільки 20% людей залишилось. У Херсоні централізоване опалення, опалювати будуть всі квартири незалежно від того, чи живуть там люди, а  платити з тих хто виїхав, мабуть, будуть не всі.

«Переважно живуть у багатоповерхових будинках. Найбільш населені мікрорайон Таврійський та мікрорайон Шуменський. Там найбільше мешканців, бо ці райони обстрілюють менше і там багато багатоповерхівок, працюють ринки і магазини, якщо порівняти з центральною частиною міста, то людей дуже багато»,  – каже Батрак.

Також він додав, що у мікрорайоні Острів люди живуть незважаючи на обстріли, проблеми з електроенергією, але люди там живуть у кожній багатоповерхівці. інколи виходять готувати їжу на вулиці, але живуть.

«Зі звільненою частиною Херсонщини комунікація є, але не така як у довоєнні часи. Автобуси курсують, але в деякі населені пункти їде автобус раз на тиждень. Комунікація важка, але можливість якщо потрібно дістатись з населеного пункту у Херсон вона є. Люди користуються приватним транспортом», – каже Батрак.