Херсонщина першою в країні презентувала геоінформаційний портал

2 года назад 0

Сьогодні, 10 лютого в сесійній залі Херсонської обласної ради голова ГО «Товариство дослідників України» Павло Остапенко презентував геоінформаційний портал Херсонської області, — повідомив голова облради Олександр Самойленко:

— Більше ніж два роки тому Президент України Володимир Зеленський анонсував проєкт «Держава в смартфоні». Багато, хто не вірив, а тепер – це реальність.
Дія оновлюється та розширює перелік послуг. Саме додаток Дія дає можливість тримати всі найважливіші документи в одному додатку у цифровому вигляді. Головне – не переймаєшся, що забув щось удома.
Тож, поступово цифровізація впроваджується в інші сфери. І ось, сьогодні голова ГО «Товариство дослідників України» Павло Остапенко презентував геоінформаційний портал Херсонської області.
Херсонщина – перша область в Україні, де створено ГІС-портал. До слова, виключно за кошти Товариства дослідників України.


З основного щодо роботи порталу:
— можливість самостійно змінювати та вдосконалювати системи, адже код абсолютно відкритий( повний доступ);
— простота редагування: зміна коду, класифікаторів, логування всіх дій, можливість поновлення резервної копії та ін.
— зручність використання на різних пристроях: система адаптована під будь-який інтерфейс(смартфон, пк, планшет тощо)
— легкість вивантаження даних: користувачу достатньо обрати інформацію, яка його цікавить та завантажити у потрібному форматі;
— оперативність дій на картах: користувач обравши об’єкт може ознайомитися контактною інформацією та використати згідно потреби.
Тож, ГІС-портал Херсонщини вже має:
— 500 шарів геопросторових даних;
-нанесено 60 тис. об’єктів;
— 60 електронних карт;
— 400 показників.
Всього геоінформаційна система складається з 11 тематичних розділів.
І головне – жоден ресурс не має такої кількості об’єктів, які нанесені на карту, а Херсонська область вже має.
— Прошу голів тергромад віднестись до цього порталу з відповідальністю: відцифрувати ті дані, яких не вистачає та заносити їх у портал. Ми повинні бачити кожну вулицю кожного населеного пункту Херсонщини, де є можливість залучення інвестицій та можливість покращення наших ресурсів, — наголосив Олександр САМОЙЛЕНКО.
Детально ознайомитись з ГІС-порталом можна за посиланням : http://bitly.ws/oq6d.