Херсонська ОВА показала, як виглядає обласна наукова бібліотека після обстрілів РФ

8 месяцев назад 0

Херсонська ОВА показала відео з пошкодженої внаслідок обстрілів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара.
Відео оприлюднив у начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає .

«Нашій «гончарівці» добряче дісталося. Ви лише подивіться на ці приміщення. Але попри всі труднощі персонал зміг вивезти найцінніші екземпляри. І зараз вони знаходяться там, де російські снаряди не дістануть», — написав Прокудін.

Він висловив вдячність колективу бібліотеки за відданість справі.

 

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня російська армія знову обстрілялаХерсонську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Олеся Гончара. Директорка книгозбірні Надія Коротун повідомляла, що пошкоджено покрівлю бібліотеки, понад 30 вікон, зруйноване перекриття між другим і третім поверхами.

У Херсоні 11 серпня злива залила пошкоджену внаслідок обстрілів будівлю обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара.
Обласна універсальна наукова бібліотека імені Гончара відома всім херсонцям, оскільки на її базі регулярно проводилися заходи у різних сферах – від інклюзії до безпечного міського простору. Також бібліотека стала одним з гуманітарних центрів, у якому тривалий час перебували біженці.

Від початку захоплення області російськими військами бібліотека не працювала з читачами очно, а тільки в онлайн-форматі.
Директор бібліотеки Надія Коротун категорично відмовилася від будь-яких форм співпраці із загарбниками та колаборантами і її приклад наслідувала більшість представників трудового колективу.