Херсонські аграрії отримають 244 модульних зерносховищ в рамках пілотного проєкту підтримки — ОВА

4 месяца назад 0

На Херсонщині почали реалізовувати пілотний проєкт з підтримки аграріїв. Сільгоспвиробники можуть отримати модульні склади для зберігання вирощеної продукції.

Про це на брифінгу  перший заступник голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Проєкт реалізують Херсонська ОВА спільно з міністерством агрополітики та сільськогосподарською організацією ООН. Всього нададуть аграріям 244 модульних зерносховищ, місткістю 300, 500 або 1000 тонн.

"Щоб взяти участь у програмі, аграріям потрібно мати від 100 гектарів землі в Херсонській області в офіційному обробітку та використовувати отримані конструкції для зберігання власної продукції. Подавати заявки потрібно через державний аграрний реєстр. Дедлайн — 21 січня 2024 року",  — сказав Бутрій.

Також, за його словами, у деокупованих громадах Херсонщини під урожай 2024 року озимими культурами засіяли понад 60 тисяч гектарів, цьогоріч планується в рази збільшити площі посівів.

"Це вдасться зробити завдяки пришвидшенню темпів розмінування полів. Нині на правобережжі сапери очистили та знешкодили майже 28 % земель сільськогосподарського призначення — близько 142 тисяч гектарів територій" , — додав заступник начальника ОВА.

​Також аграрії з Херсонської області, які постраждали через повномасштабне вторгнення РФ, можуть отримати три тисячі доларів на відновлення сільськогосподарської діяльності.