Херсонських нардепів зможуть притягати до відповідальності за невиконані обіцянки

3 года назад 0

Таке може статися не лише обранців, які у Верховній Раді представляють інтереси Херсонської області. А й усіх народних депутатів. Відповідну петицію Президенту зареєстрував Юрій Малимоненко ще 24 вересня 2021 року.
Чоловік пропонує внести зміни до Кримінального кодексу України, що передбачають окремий склад злочину — притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України за недотримання передвиборчих обіцянок.
«По факту те, чим займаються депутати по відношенню до виборців, є шахрайство. Так як депутати вводять в оману людей, які їм вірять та голосують за обіцянки діяти в інтересах виборців» — йдеться у петиції.
У тексті не пропонується запровадження окремої статті у Кримінальному кодексі. А якщо карати за шахрайство, то наразі це стаття 190 КК України. А максимальне покарання передбачається у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
Аби петицію розглянув Гарант, вона має зібрати 25 тисяч підписів. Наразі зазначену ініціативу підтримало 1880 осіб. Проголосувати за петицію можна буде ще протягом 63 днів.
Сергій ГЕОРГІЄВ