Херсонський фігурист Кирило Марсак представив Україну на юніорському чемпіонаті світу

2 месяца назад 0

Херсонський фігурист Кирило Марсак представив Україну на юніорському чемпіонаті світу з фігурного катання, який завершився 3 березня 2024 року у тайванському Тайбеї.

У короткій програмі Кирило посів проміжне 18-те місце. У довільній першому номеру юніорської збірної України з одиночного катання у чоловіків не вдалось виконати кілька стрибків — відтак, він посунувся на 23-тю позицію.

Загалом сезон 2023 — 2024 року, який ще триває, для Кирила Марсака означився доволі успішними виступами на міжнародних змаганнях. Скоріше за все, пік форми Кирила припав на попередні змагання, тому чемпіонат світу видався не таким вдалим, як хотілося б. Про це свідчить зокрема і статистика виступів.

Найбільшу кількість балів Марсак отримав на змаганнях у Талліні, де посів четверте місце. Сума ж балів, яку він набрав на чемпіонаті світу, поступається навіть результату турніру в Варшаві 2023 року, де Марсак був 15-м. Окрім таллінських змагань, високі результати Марсак показав на ще одному турнірі в Естонії, де став третім, а також на турнірі Volvo Open Cup, який він виграв.

Найбільш вдалими на юніорському чемпіонаті для українців були виступи спортивних та танцювальних пар: відповідно сьоме та п'ятнадцяте місця. Традиційно тріумфували американці, японці та південнокорейці. Грузинська ж пара, яка виграла парний чемпіонат, вже встигла завоювати і срібло дорослого чемпіонату Європи цього року.

Загалом же юніорський чемпіонат світу з фігурного катання завершився наступними показниками:

Пари
1. Анастасія Мєтьолкіна – Лука Берулава (Грузія)
2. Олівія Флорес – Люк Ван (США)
3. Наомі Вільямс – Лаклан Льюер (США)
…7. Віолетта Сєрова – Іван Хобта (Україна)

Танці на льоду
1. Лія Несет – Артьом Маркєлов (США)
2. Елізабет Ткаченко – Алєксєй Кіляков (Ізраїль)
3. Дар'я Ґрімм – Міхаїл Савіцкій (Німеччина)
…15. Ірина Підгайна – Артем Коваль (Україна)

Хлопці
1. Со Мін Ґю (Південна Корея)
2. Ріо Наката (Японія)
3. Адам Гаґара (Словакія)
…23. Кирило Марсак (Україна)

Дівчата
1. Мао Шімада (Японія)
2. Сін Чжі А (Південна Корея)
3. Рена Уедзоно (Японія)
…37. Таїсія Спесівцева (Україна) (оцінка за коротку програму: до довільної проходили топ-24)

На вже дорослому чемпіонаті світу, який відбудеться 18 — 24 березня 2024 року в Монреалі (Канада), Україну в одиночних змаганнях чоловіків представлятиме Іван Шмуратко, а Кирило Марсак поїде запасним.