Херсонський міський голова працює з потенційними інвесторами

3 года назад 0

Вчора, 18 жовтня міський голова Херсона Ігор Колихаєв зустрівся із потенцiйними інвесторами з Об’єднаних Арабських Емiратiв.
Так, Херсон відвідали шейх Ахмед Салем Саід Мохаммед Аль Судаін – представник Лiги Арабських держав по економiцi, Президент Арабського союзу iнвестицiй та розвитку нерухомостi Об’єднаних Арабських Емiратiв, Башар Сабха – iнвестор та помiчник президента Арабського союзу iнвестицiй та розвитку нерухомостi, президент контрактноi компанii «Al Wathba» в ОАЕ та президент компанii «Samha Real Estate Development» в Аламi, Айман Аль-Найджар – iнвестор, Вiце-президент Арабського союзу з iнвестицiй та розвитку нерухомостi, Голова Ради директорiв ТОВ “Лiдер Дiяльнiсть” у Туреччинi.
Участь у зустрічі також взяли в.о.заступника міського голови Роман Головня, директорка департаменту економіки та інвестицій міської ради Ірина Ніколаєва та депутат міської ради Ілля Карамаліков.
Темою зустрічі стало обговорення капіталовкладень арабської сторони в економіку регіону та Херсона зокрема. “У 1982 році Херсон займав топові позиції за всіма економічними показниками – суднобудування, нафтопереробка, легка промисловість – ці та інші галузі “працювали” на місто і для міста. Сьогодні ми зацікавлені у тому, аби повернути Херсон на той рівень, розкрити його потенціал”, – розпочав Ігор Колихаєв. За його словами, інвестиції – один із найкращих способів це зробити.
Тому сторони обговорили кілька проєктів, які є інвестиційно привабливими для ОАЕ – серед них і відновлення роботи Нафтопереробного заводу у Херсоні. “ Ми на 100% готові до співпраці з інвесторами та партнерами, які дадуть можливість регіону розвиватися, адже ми маємо людей, які готові працювати” , – підкреслив Ігор Колихаєв.
Зі свого боку, шейх Ахмед Салем Саід Мохаммед Аль Судаін висловив сподівання, що співпраця сторін стане плідною, а початок їй покладе підписання Меморандуму у майбутньому.
Пресслужба Херсонської міської ради