Херсонського чемпіона пропонують нагородити державною відзнакою

2 года назад 0

Відповідну петицію на ім’я Президента України зареєстрував Олександр Олександрович Подаваленко. Мова йде про Ігоря Євтушенка, який став Чемпіоном світу з бразильського джиу-джитсу на змаганнях, які проходили в Об’єднаних Арабських Еміратах.
Чоловік прийшов у спорт у віці 42 років, а тепер і сам активно тренує усіх охочих. А зранку, перед спортзалом, відповідає за чистоту на подвір’ї Херсонської школи №57.
Відомим на всю країну він став після посту у соціальній мережі – на поїздку на чемпіонат світу йому не вистачало $700. Буквально за кілька днів спортсмен зібрав необхідну суму. А сам Ігор наступного дня прокинувся відомим, бо його історія стала справжнім інформаційним вибухом у ЗМІ. А перед самою поїздкою до ОАЕ від мера Херсона чоловік отримав у подарунок кімоно.
«Його приклад – як метрика незламності характеру українських спортсменів і саме його здобуток – стимул для усіх українців впевнено та не покладаючи рук йти до своєї мети. Ми переконані, що саме такі люди дають величезний поштовх українському спорту та нашій державі в цілому.
Визнання Ігоря Євтушенка державною відзнакою стане логічним продовженням цієї неймовірної історії нашого українського Героя та мотивуватиме тисячі людей до занять спортом та прославляння України на міжнародній арені», — йдеться у тексті петиції.
Щоправда, не уточнюється яку саме державну нагороду пропонують вручити чемпіону.
Звернення до Гаранта зареєстрували 22 листопада. З необхідних 25 тисяч підписів поки зібрали 182. Підтримати петицію можна буде ще протягом 89 днів.
Якщо бажаєте долучитись – посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/127436
Сергій ГЕОРГІЄВ