Як зробити Херсон квітучим?

6 лет назад 0

Справжні фінансисти навіть у свята не можуть не думати про гроші. Відомий херсонський експерт у банківській справі Тарас Бурда поділився у Фейсбук уроками фінансового "лікбезу" та рецептом відродження нашого міста. 

Приблизно так виглядає фінансовий світ для більшості населення планети Земля й херсонців конкретно.

Гроші десь беруться, десь комусь падають, їх присилають Порошенко з Гройсманом на зарплати. Порошенко й Гройсман повинні(!!!!!) присилати грошей більше на зарплати й пенсії. Присилають мало, тому вони погані

Гроші в якійсь кількості дійсно домальовуються керівництвом країн (емісія) та фальшивомонетниками. При неконтрльованому збільшенні грошової маси країну накриває хвиля інфляції.

Бюджет країни, бюджет міста, бюджет підприємства, окремого підприємця, сім'ї та самотнього пенсіонера нічим не відрізняється, крім розміру. Доходи в плюс, витрати в мінус. Якщо доходи підприємця, сім'ї, пенсіонера зрозумілі усім, кожен з них пробує або мріє про спроби їх збільшити по можливості, то про доходи міста, країни задумуються рідко. Бюджет міста формується за рахунок податків фізичних осіб та юридичних в основному. Частина їх іде  в бюджет міста, частина в загальнодержавний бюджет. Іноді з державного бюджету до місцевого може щось перепасти.' Чиновники та депутати (більшість) усіх рангів зосередилися на витратах, тягнучи свої долоні до бюджетного дерева з ціллю поживитися. Якщо навіть хтось з них і розуміє, що над наповненням бюджету потрібно працювати, то гаяти час на це рахується не модним. 

Результатом недбалості можновладців стало те, що ми з вами живемо в самій бідній країні Європи та у самому бідному місті цієї країни. Громадяни Херсону отримують за те, що вони зробили для іншого світу, певну кількість грошей, яка потім перерозподіляється між мешканцями міста так само, як між членами сім'ї. Ми робимо корисного менше, ніж інші жителі Європи, з розрахунку на одну особу.

Хіба не сумно?

Чому мешканці Херсону виїзджають на заробітки за кордон більше в рази в порівнянні з іншими регіонами? З тієї ж причини.

Чому не хочеться тим можновладцям, які розуміють суть проблеми, зробити кроки, які колись робив Всеволод Заботін для десятків тисяч жителів мікрорайону Острів та працівників ХСЗ?

Чому розуміння проблеми губернатором та міською радою не доходять до яскравої реалізації?

Відновити роботу існуючих мертвих підприємств, залучити десятки-сотні-тисячі нових інвесторів. На один рік сховати від майбутніх інвесторів свої ненаситні очі, свої ненаситні руки й зробити місто квітучим.

ТІЛЬКИ ЗБІЛЬШЕННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ, РОЗВИТОК НЕШКІДЛИВОЇ ДЛЯ МІСТА ПРОМИСЛОВОСТІ ЗДАТНІ ЗБІЛЬШИТИ РІВЕНЬ ЖИТТЯ ХЕРСОНЦІВ ТА ПОВЕРНУТИ ДОДОМУ ЗАРОБІТЧАН.

Не їздять на заробітки жителі економічно розвинутих країн. Не йдуть на півроку у море від сім'ї. На суднах екіпажі з України, Росії, Філліпін… І робота моряка є на сьогодні найоплачуванішою для Херсонців…