Ігор Колихаєв: Херсон відкритий до співробітництва з Турецькою республікою

2 года назад 0

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв зустрівся із делегацією представників кримськотатарського народу та Генерального консульства Турецької республіки в Одесі.
До Херсона завітали:
Снавер Сейтхалілєв – заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
Павло Козирєв – радник віце – прем’єр міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України;
Бірей Їлмазсой – Генеральний Консул Турецької Республіки в Одесі;
Валентина Бербат – перекладач Генерального консульства Турецької Республіки в Одесі;
Ленур Мамбетов – голова Фонду національного добробуту Криму;
Асан Сеіт-Бекірович Абдураманов – помічник – консультант народного депутата України Мустафи Джемілєва, Представництво Меджлісукримськотатарського народу в Херсонській області;
Абмєжит Сулейманов – член Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області.

Також участь в зустрічі взяли секретар міської ради Галина Лугова, заступник міського голови Олександр Лук’яненко, директор департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів Михайло Жаров та начальник управління містобудування та архітектури Херсонської обласної державної адміністрації Григорій Ходін.
Одним із головних питань зустрічі стало будівництво 200 квартир для кримських татар та інших внутрішньо переміщених осіб.
Нагадаємо, 10 квітня 2021 року Україна та Турецька Республіка підписали міжурядову угоду про будівництво житла для кримських татар та інших внутрішньо переміщених осіб. Згідно з документом, Туреччина збудує 500 квартир: з них 200 у Миколаєві, ще 200 у Херсоні і 100 у Києві. Також планається будівництво мечеті. Угоду підписали віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков і міністр навколишнього середовища та містобудування Туреччини Мурат Курум у присутності президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Ердогана.
– Зі свого боку Херсонська міська рада надасть усю можливу допомогу задля того, аби проєкт реалізувався. Уже виділена земельна ділянка, тривають обговорення щодо подальшого розвитку інфраструктури та можливі інвестиції представників бізнесу Туреччини у розвиток нашої громади. Херсон відкритий до співробітництва з Турецькою республікою. – зазначив Ігор Колихаєв.
Окрім цього, сторони обговорили можливу співпрацю у галузі розвитку медичного туризму та інвестицій у розвиток економіки Херсонської громади.
Представники обох сторін домовилися наступну зустріч провести із забудовниками компанії «TOKI» для остаточного підрахунку вартості проєкту будівництва з урахуванням комунікацій та інфраструктури, необхідних для запуску в експлуатацію.
Херсонська міська рада