Ігор Колихаєв передав храмам Херсонщини Віфлеємські ікони Божої Матері

5 лет назад 0

Блага вість лине світом – 7 квітня відзначають велике християнське свято Благовіщеня. Відомий меценат та засновник Благодійного Фонду Ігор Колихаєв у переддень свята привіз для храмів Херсонщини ікони, освячені в Єрусалимі та подарував їх декільком приходам. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці. Напередодні свята Ігор Вікторович відвідав церкви в Новій Каховці, Бериславі та Великій Леретисі.

        

Зокрема, 7 квітня Ігор Вікторович з цінним дарунком відправився у Зміївку Бериславського району. Він передав церкві Архангела Михаїла освячену у Єрусалимі Віфлеємську Ікону Діви Марії. Передаючи у дар ікону Ігор Колихаєв сказав: «Дорогі друзі, я щасливий від того, що у таке велике двунадесяте свято Благовіщеня я знаходжусь тут поряд з вами. І маю можливість звернутись разом з усіма до Бога з молитвою про мир, злагоду та взаєморозуміння. Адже саме цього нас навчає Святе Письмо. Свято Благовіщення дарує нам радість та надію на світле майбуття. Я з особливим відчуттям дружби і любові привіз до вас, шановні, цю дивовижну ікону. І нехай її світлий образ надасть нам ще більше віри і спокою. Зі святом!»

   

Віфлеємська ікона відрізняється тим, що Пресвята Діва на ній зображена з посмішкою. Як зазначено в сертифікаті на цю чудову копію, — «Пресвята Діва вказує на Спасителя, як на Шлях Життя — в цьому сенсі Вона і є Дороговказницею, що веде нас до Христа, від гріха — до спасіння».