Ігор Колихаєв – працівникам ЖКГ: «Не закладайте до бюджету роботи, які не збираєтесь виконувати!»

2 года назад 0

Як прибиратимемо місто наступного року, що робитимемо зі старими тополями та чи вчасно боротимемося з амброзією – про це та інше говорили на нараді, присвяченій питанням ЖКГ. Міський голова Ігор Колихаєв запросив голів районних у місті рад, в.о. директора та співробітників департаменту міського господарства, начальника інспекції з благоустрою для того, щоб скоригувати їхні плани на прибирання міста в наступному році та подальшу підтримку порядку в ньому.
Так було прийнято рішення прибирання робити частіше, ніж було заплановано в поточному році. Наприклад, за даними начальниці інспекції з контролю за благоустроєм Олени Мазур, у Херсоні налічується 546 урн. Чистили їх досі 5 разів на тиждень, а на вихідні ємності для сміття не прибирали зовсім.
“Це не підходить. У вихідні дні вулицями гуляє більша кількість людей, а, значить, і залишають там сміття більше… то в чому логіка не прибирати саме на вихідних? Звільняти урни потрібно щодня, а на вулицях із великою прохідністю двічі на добу – вранці та ввечері!» , – розпорядився міський голова.
Торкнулися в обговоренні й такого проблемного питання як обрізання та видалення тополь, життєвий цикл яких закінчився й дерева стали небезпечними. Таких аварійних дерев Херсоном загалом 3313 одиниці, і всі вони підлягають видаленню. Міський голова доручив головам районних рад спільно з департаментом міського господарства прорахувати реальну вартість виконання цих робіт щодо кожного дерева з урахуванням залучення техніки та фахівців.
«Я наполегливо прошу й востаннє попереджаю: ставтеся до міської казни з такою самою увагою, як це роблять гарні господарі до своїх сімейних бюджетів. Ви ж удома не переплачуєте за зайві послуги? То чому це має робити місто? Перегляньте програми на наступний рік і не закладайте до бюджету міста роботи, які не збираєтесь виконувати! Спочатку потрібно свої думки упорядкувати, а потім братися за наведення порядку в місті» , – підсумував Ігор Колихаєв.
Пресслужба Херсонської міської ради