Ігор Колихаєв: Теплоізолювати зовнішні труби маємо негайно, аби не втрачати дороговартісне тепло та не опалювати вулиці

2 года назад 0

10 листопада, Херсонський міський голова Ігор Колихаєв відвідав всі котельні, що перебувають у відомстві МКП “Херсонтеплоенерго”. Супроводжували його та коментували стан господарства заступник міського голови Володимир Пепель та директорка МКП Олена Дзекан-Полякова.
Першою пан Колихаєв оглянув котельню за адресою вул. Івана Богуна (Ілліча), 95. Від даної котельні централізоване теплопостачання отримують 227 житлових будинків. Загальна кількість абонентів складає близько 20 837 осіб, в їхньому числі населення – 20 639; дитячих садків –13, шкіл – 9, закладів культури – 4, учбових закладів – 2.
«Оскільки ця котельня була побудована та введена в експлуатацію ще в 1974 році й перебуває в експлуатації 47 років, обладнання її значно зносилося. В технічно незадовільному стані знаходяться димова труба та будівля котельні, насосне обладнання потребує повної заміни. Привести все це до ладу – завдання для нас на найближчі роки», – прокоментував побачене Ігор Колихаєв.
Так, реконструкція в рамках проєкту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» передбачає оновлення будівлі, димової труби котельні, встановлення нових котлів Viessmann та сучасної системи водопідготовки, заміну існуючого насосного обладнання на насоси Wilo. Також планується реконструкція магістральних мереж (15 046 м.) та розподільчих теплових мереж (8 816 м.) зі встановленням індивідуальних теплових пунктів у Шуменському мікрорайоні та Житлоселищі.
Мережі від котельні по вул. Івана Богуна, 95 були прокладені понад 40 років тому, а отже мають наднормований термін експлуатації та значний фізичний знос.
Далі очільник міста побував на котельні за адресою вул. Макарова, 161, де нещодавно було виконано реконструкцію в рамках проєкту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України»: реконструйовано будівлю та димову трубу, встановлено нові котли, сучасну систему водопідготовки, замінено старе насосне обладнання на нові насоси Wilo. Котельня подає опалення до 10 житлових будинків та військової частини.
Також Ігор Колихаєв оглянув котельню за адресою Острівське шосе, 1, яка обслуговує 55 житлових будинків, 1 медичний заклад, 3 дитячі садочки, 5 шкіл, 4 учбові заклади.
«Все очікувано та прогнозовано: якщо техніку не оновлювати та не осучаснювати, матимемо саме такий результат. Годі чекати від зношеного обладнання високих результатів. Тому, звісно, я шукатиму можливості оновити системи та міські котельні. Наразі дав завдання надати мені інформацію щодо кілометражу та діаметру «голих» зовнішніх труб. Теплоізолювати їх ми маємо негайно, аби не втрачати дороговартісне тепло та не опалювати вулиці», – зазначив міський голова.
Херсонська міська рада