Кількість людей, залучених до розмінування Херсонщини, наступного року збільшать до 10 000 — Шмигаль

8 месяцев назад 0

Щоб прискорити процес розмінування Херсонської області, наступного року кількість людей, які залучені до цього процесу збільшать до 10 000, заявив на розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"У нас обмеження полягають лише в техніці й у кількості саперів. Зараз 3000 людей займаються розмінуванням. Ми будемо розширяти у наступному році кількість до 10 000. Крім цього зараз ведемо з партнерами перемовини по закупці машин відповідних. Їх у нас зараз, якщо не помиляюсь, 29. Нам потрібно — 200. Для того, щоб прискорити процес розмінування аграрних територій, полів і відповідно територій під зрошення", — сказав Шмигаль.

Наразі замінованими на Херсонщині залишаються майже 605 тисяч гектарів, повідомив в коментарі Суспільному керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

За його словами, станом на 29 серпня обстежили на вибухонебезпечні предмети понад 78 813 га, з них 66 709 га — землі сільськогосподарського призначення.

Раніше речник Нацгвардії Руслан Музичук повідомив, що для очищення території Херсонської області від залишених російськими військами мін та снарядів сапери Нацгвардії України почнуть застосовувати комплекс дистанційного розмінування.

7 травня 2023 року російські війська цілеспрямовано скинули з дрона вибухівку на групу піротехніків, які розміновували деокуповані території Херсонщині. Загинуло шестеро працівників ДСНС.