Коли в Херсоні розпочнеться опалювальний сезон

3 года назад 0

Початком опалювального сезону слід вважати період, коли середньодобова температура зовнішнього повітря складатиме +8 градусів за Цельсієм і нижче протягом трьох діб поспіль. Для споживачів, які використовують індивідуальні джерела теплопостачання, початком опалювального періоду вважатиметься 1 жовтня 2021 року.
Про це йдеться у рішенні виконкому Херсонської міської ради підтримав рішення «Про початок опалювального періоду 2021 – 2022 років».
У ході обговорення готовності теплопостачальних підприємств до роботи в осінньо-зимовий період та тарифів на тепло міський голова Ігор Колихаєв підкреслив: «Я наголошую: херсонці повинні знати, скільки їм вартуватиме тепло, основні складові тарифу та усі моменти, пов’язані з його зростанням. Для цього ми усі тут зібралися».

Заступник міського голови Володимир Пепель зауважив, що тарифи на тепло нині затверджуються органами місцевого самоврядування. Після проведення громадських слухань вони будуть винесені на виконком для їхнього затвердження.
Прокоментував Володимир Пепель і цілком логічне, за його словами, підвищення тарифів на теплопостачання: «Будь-який тариф включає кілька складових – вартість газу, електроенергії, мінімальна заробітна плата тощо, тому на зростання тарифу на тепло безпосередньо впливають вище озвучені чинники. Найголовніший із них – вартість газу. Кабінет Міністрів України визначив його граничну ціну – своєрідну константу – 7,42 грн за кубічний метр. Для порівняння – минулого року ця сума складала близько 4 грн. Тому передумови для підняття тарифів на опалення, звісно, є» , – зауважив заступник міського голови Володимир Пепель.
Окрему увагу під час виконкому приділили функціонуванню бюджетних організацій в опалювальний період. Член виконкому, голова правління АТ «Херсонгаз» (підприємство, що займається розподілом природного газу абонентам) Альберт Зангієв зазначив: «З 2021 року відкрився ринок газу для усіх категорій споживачів. Відтепер вони самостійно обирають собі газопостачальника. Це ж стосується і бюджетних установ. Для них більше немає гарантованого газопостачальника – вони мусять самостійно закупати газ, оголошуючи тендери».

У свою чергу, наголосив Альберт Зангієв, Уряд ще не до кінця визначився із ціною на газ для теплопостачальних компаній. Плюс, складності додає і те, що в основі цього все-таки лежить вибір споживачем газопостачальника.
Пресслужба Херсонської міської ради