Мало б виповнитись 42 роки: у Херсоні вшанували пам’ять загиблого в зоні ООС Дениса Лошкарьова

3 года назад 0

  9 березня мало б виповнитись 42 роки Денису Лошкарьову — лідеру Херсонської самооборони, бійцю ООС. Рідні, друзі та представники громадськості зібрались у сквері його імені у Херсоні. 

Батько Дениса Олександр Лошкарьов розповідає, коли син служив на сході України, він кожен свій день народження намагався зустріти у родинному колі. Говорить, у нього троє діток, жінка і він приїжджав, відпрошувався з вахти, стояв, воював, щоб його відпустили.Друзі, товариші по службі, знайомі, які сьогодні прийшли на акцію пам’яті, розповідають – у  житті кожного з них Денис залишив помітний слід, — розповідає Андрій Наливайко:

"Підтримували зв`язок через соцмережі, як більшість військових. Особливо об`єднала ситуація, коли під час майдану мене намагалися ув`язнити і за мене вступилися Самооборона, містяни і від Дениса була дуже серйозна підтримка і завдяки йому я сьогодні на свободі, маю роботу, родину".
Юрій Калуга — друг Дениса Лошкарьова:

"Коли в 2016 році, це його ідея була – українська військова організація. Я входив до штабу, на той час я навіть сперечсався із ним. А він хотів, щоб була територіальна оборона, як у Швейцаріії, Фінляндії".
Бахтіяр Шарипов згадує Дениса, як справедливу людину. Він з першого дня був на херсонському майдані, а потім поїхав до Києва:

"Дениса Лошкарьова я знаю з 2016 року. Денис був для мене другом. Він завжди допомагав людям, був за справедливість".

До скверу цього дня згадати Дениса Лошкарьова прийшли більше двох десятків людей.
Що відомо

  • Денис Лошкарьов з перших днів захищав країну: був на Майдані, очолив Самооборону, 2015-го підписав контракт з Національною Гвардією України до закінчення особливого періоду. Денис Лошкарьов пройшов Широкине і потім об’їздив всю лінію фронту. Чотири роки він прослужив у батальйоні нацгвардії “Донбас”.
  • Він загинув 15 грудня 2018 року від кулі снайпера поблизу села Гнутове на Донеччині. 

UA:Херсон