На благодійному заході у Києві зібрали кошти на 120 аптечок з турнікетами для Херсона

6 месяцев назад 0

11 листопада у Києві відбувся благодійний творчий захід, присвячений річниці визволення міста-героя Херсона Збройними силами України. У цей знаковий день херсонці зібралися, аби пригадати часи окупації, щиро порадіти річниці звільнення міста та зарядитися вірою у перемогу.

Про це повідомляє пресцентр ХДУ.

Організаторами та ініціаторами заходу виступив – фонд громади Херсона «Захист» та факультет культури і мистецтв Херсонського державного університету.

Вітаючи присутніх на заході, ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що творчі люди – особливі, адже можуть пропустити через серце та виразити у слові, музиці, рухах, живописі те, що інші тільки відчувають. Ця здатність не має мовних географічних кордонів, бо це відчуття та емоції. Саме тому так важливий культурний фронт, той  спротив російській навалі, який дають наші діячі у різних куточках світу, розповідаючи про нашу рідну Україну.

"Сьогодні символічний та історичний день – День звільнення Херсона. Як математик, я бачу красу у цифрах, а як людина згадую свої відчуття у той день, коли побачив перші відео з рідного Херсона, який був без світла, зв'язку й тепла. Але херсонці були щасливі.

Пам'ятаю радість від того, як побачив прапор України на площі перед головним корпусом Херсонського державного університету. Це були фантастичні відчуття. Я вдячний кожному хто звільняв Херсон, хто тримав українське небо в окупації, хто кожен день проходив свій шлях до перемоги" , – привітав херсонців Олександр Співаковський. 

У ході заходу херсонці згадували про життя в окупації, як довелося полишати рідні домівки, а також ділилися планами на майбутнє, які будуть успішно втілювати після перемоги. Звучали вірші та вокальні композиції про наше героїчне місто. 

Варто зазначити, що захід мав благодійну мету – зібрати донати на придбання аптечок з турнікетами для херсонців, щоб вони мали змогу надати першу допомогу пораненим до приїзду швидкої. У ході заходу вдалося зібрати 118 800 гривень. На ці кошти буде закуплено 120 аптечок з турнікетами, які незабаром відправляться у Херсон.