На фронті розгортається війна муляжів і манекенів

1 месяц назад 0

Російські загарбники завезли в «зачарований» ліс під Кринками на лівому окупованому березі Херсонської області багато манекенів (чомусь рожевого кольору). Їх показав на своїх медіаресурсах комбат «Птахів Мадяра» Роберт Бровді.

Крізь жарти він всерйоз попередив наших операторів безпілотних літальних апаратів, щоб не велися на ворожі обманки. Адже інтервенти одягають манекени у військову форму, аби змусити наших захисників дармено витрачати дрони-камікадзе та боєприпаси.

Вночі в такі муляжі вставляють палаючі свічки, після чого вони стають добре помітні в тепловізійні камери. Мадяр показав підготовлені човни з манекенами, які поки що стоять на суходолі, але незабаром ворог доставить їх на води Дніпра.

Очевидно, манекени від живої людини можна спробувати відрізнити по відсутності рухів. З військовою технікою складніше. Так, видання «The Telegraph» повідомило, що Збройні сили України збільшили постачання муляжів та макетів зброї на фронт:

«Попит на підроблену зброю різко зріс, оскільки українські війська на лінії фронту стикаються з посиленням російських ударів і скороченням поставок» .

До речі, окупанти давно цим користувалися, а їх резинові надувні танки викликали даремний сміх з нашого боку. Хоча, звісно, багато що залежить від якості муляжу.