На Херсонщині батьки відмовляються вивозити з-під обстрілів 95 дітей

3 месяца назад 0

На Херсонщині через постійні обстріли з вересня евакуювали понад 1,5 тисячі дітей, ще 95 – залишають у несприятливій безпековій ситуації. Батьки відмовляються їх вивозити.
Про це у  повідомляє Херсонська ОВА, передає .

«Через постійні обстріли Рада оборони Херсонської області прийняла рішення про обов’язкову, а згодом примусову евакуацію родин з дітьми. У такий спосіб з вересня вдалося евакуювати більше півтори тисячі дітей з 34 населених пунктів області. Проте ще 95 дітей залишаються у громадах, де несприятлива безпекова ситуація. Батьки відмовляються їх вивозити» , — повідомили в Херсонській ОВА.

Тут запевняють, що попри це, робота у цьому напрямку триває і "родинам пояснюють наслідки їх безрозсудності".

«Евакуація здійснюється безкоштовно автобусним транспортом та потягами за напрямками «Херсон – Хмельницький» та «Херсон – Львів». На кінцевій зупинці представники Координаційного центру підтримки цивільного населення, волонтерської спільноти «Медико-психологічної допомоги» та «Укрпошти» проводять всі необхідні грошові виплати» , — додають у Херсонській ОВА.

Також з евакуацією людей з Херсонщини активно допомагають ГО «ADRA», «Helping to Leave», «Help People», «Восток SOS» , «Проліска» та інші.
Загалом, у 2023 році вдалося перевезти до більш безпечних місць майже 32 300 жителів деокупованої Херсонщини, з них — більше 4 500 дітей та 250 маломобільних людей.

Як повід​омляло агентство, армія РФ уночі обстріляла аграрне підприємство​ на Херсонщині.