На Херсонщині боротись зі шкідниками на полях пропонують за допомоги квітів

2 года назад 0

Департамент розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської облдержадміністрації пропонує аграріям регіону долучитись до проєкту "Фацелія". Так вони зможуть захистити посіви від шкідників в екологічний спосіб. Про це йдеться на сторінці департаменту у Facebook .
Суть проєкту в тому, що всі, хто займається агровиробництвом, можуть висіяти по периметру своїх полів квіти фацелії. Вони мають специфічний аромат нектару і приваблюють хижих комах, які полюють за шкідниками: плодожерками, сараною, листовійками, яблуневим квіткоїдом та іншими.
" Таким чином можна буде значно скоротити використання пестицидів у регіоні та захистити комах, птахів та тварин, на яких вони діють, від вимирання ", — йдеться у повідомленні департаменту.
Що відомо: За даними екоруху "Зелене Сонце", який втілює проєкт "Фацелія" в Україні, крім захисної функції, ця рослина може бути гарним добривом, вона поліпшує ґрунт і його кислотність, росте на будь-яких типах грунтів. Фацелія — медонос і приваблює бджіл для запилення інших культур та багаторічних насаджень.