На Херсонщині ДБР викрило посадовців військової служби правопорядку, які вимагали хабарі з військовослужбовців

3 месяца назад 0

Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру двом посадовцям Херсонського зонального відділу Військової служби правопорядку. Посадовці брали хабарі з військовослужбовців, затриманих за адміністративні правопорушення.
Про це у Telegram повідомило Державне бюро розслідувань.

За даними правоохоронців, два офіцери ВСП: начальник групи та його підлеглий, вимагали гроші з військових, затриманих за адміністративні правопорушення.

Вони пропонували закриття судом провадження, або застосування мінімального штрафу. В разі відмови — погрожували оформити документи для отримання максимального покарання.

"Наразі працівники ДБР задокументували 11 фактів хабарництва. Майже у половині випадків завдяки "правильним" протоколам були закриті провадження, в інших — ухвалені рішення про мінімальні штрафи" , — йдеться у повідомленні.

Затриманим повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди з використанням наданої влади та службового становища за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.