На Херсонщині для школярів можуть організувати змішане навчання. В ОВА розповіли як

8 месяцев назад 0

На деокупованих територіях Херсонської області під навчання вже облаштували 30 укриттів, у ще 43 — тривають ремонтні роботи.

Про це повідомив заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько.

" Після проведення ремонтних робіть, п'ять шкіл, які знаходяться на відстані більше ніж 40 кілометрів від лінії фронту, переведуть на змішану форму навчання ", — сказав Шанько.

За словами посадовця, для ефективного і комфортного проходження дистанційного навчання, вчителі і діти, які знаходяться на Херсонщині, отримали понад шість з половиною тисяч ноутбуків та планшетів від благодійників.

" Дуже важливо, щоб діти, незалежно від того, де вони знаходяться здобували українську освіту. Цього року організована програма і для тих, хто проживає в тимчасово окупованих селах і громада. Таких учнів на Херсонщині майже 15 тисяч. Ми готуємось до звільнення лівобережжя і роботи повернення до навчання у звичному форматі ", — сказав Шанько.

На Херсонщині навчальний рік 2023-2024 буде проходити онлайн для майже 69 тисяч школярів 190 закладів освіти.

Раніше перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський повідомив, що на Херсонщині збільшилась кількість навчальних закладів, які відновлюють роботу, і збільшилася кількість вчителів, які включаються у роботу, також збільшилась кількість дітей, які доєднуються до навчальних програм.

Керівник Херсонської міської ради Роман Мрочко повідомив, що Херсонська громада отримала 19 тисяч підручників для учнів шостих класів, як будуть вчитись за програмою "Нова українська школа".

Також відомо, що Мрочко підписав розпорядження про перейменування навчальних закладів в рамках політики деколонізації Херсонську загальноосвітня школа №28 ім.О.С.Пушкіна та "Загальноосвітню школу – колегіум" № 51 імені Потьомкіна.