На Херсонщині готуються до відкриття дитячих таборів

4 года назад 0

У курортному Скадовську готуються приймати відпочивальників в умовах адаптивного карантину. Готуються до відкриття й дитячі оздоровчі табори.
Столи у їдальні мають бути розставлені з дотриманням дистанції, в наявності мають бути антисептики та дезінфектори. В кожної новоприбулої дитини обов'язково мають перевірити температуру та медичну довідку — тільки тоді дитини потрапить до свого загону, — розповідає директорка Херсонського центру позашкільної роботи Ірина Свинаренко.
Керівниця дитячого табору Людмила Шара говорить, що вже чекають на перших відпочивальників: " Ми готові. Якщо нам скажуть, що вже можна приймати дітей, то за дві доби ми все підготуємо ".
У таборі Людмили Шари відпочивають тільки діти з Херсонщини. Путівки на 90 відсотків оплачуються з бюджету Херсона, — розповідає Ірина Свинаренко: " Повна вартість путівки — 5 880 гривень. Це 450 гривень на добу ".

При обстеженні закладу звертають увагу, в першу чергу, на спальні та їдальню, говорить начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський.
За його словами, в таких дитячих таборах мають запроваджувати систему безпечності харчових продуктів за системою HACCP. Це міжнародна система аналізу ризиків, небезпечних чинників та контролю критичних точок. В Україні її запроваджено наприкінці 1990-х років.За матеріалами Суспільне. Херсон