На Херсонщині поліція документує наслідки російської агресії, поранено трьох мирних жителів

2 месяца назад 0

Армія країни-агресорки продовжує обстрілювати зі всього наявного озброєння правобережжя Херсонщини. Минулої доби під обстрілами перебували Херсон, Чайкине, Станіслав, Садове, Степанівка, Дніпровське, Янтарне, Берислав, Тягинка, Дудчани, Львове, Золота Балка, Одрадокам’янка та Хрещенівка. В результаті підступних атак двоє цивільних громадян отримали поранення. Зазнали пошкоджень 2 приватні та 4 багатоквартирні будинки, адміністративна будівля, сільгосптехніка та автомобіль.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

По Херсону противник гатив з артилерії, намагаючись завдати якомога більшої шкоди житловому фонду. У Центральному районі внаслідок ворожого обстрілу постраждали двоє чоловіків віком 42 та 49 років. Обох доставлено до лікарні з мінно-вибуховими травмами та уламковими пораненнями.

У прибережній зоні центральної частини міста російські снаряди пошкодили адміністративну будівлю, приватний та чотири багатоповерхові будинки.

У Хрещенівці в результаті артилерійського обстрілу пошкоджено сільгосптехніку на території фермерського господарства.

У полі поблизу Андріївки 42-річний чоловік наступив на протипіхотну міну типу «Пелюстка». Внаслідок вибуху він отримав мінно-вибухову травму, травматичну ампутацію нижньої кінцівки та вогнепальні рани різних частин тіла. За останні два дні це вже другий випадок підриву цивільних на ворожих боєприпасах.

Поліція вкотре закликає громадян бути уважними та обережними. На деокупованих територіях залишається ще чимало ворожих вибухових пасток та замінованих ділянок. При виявленні підозрілих предметів необхідно одразу телефонувати на номери «101» або «102».

На місцях «прильотів» працювали поліцейські, рятувальники та медики, які збирали речові докази, ліквідовували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф та надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 292 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.