На Херсонщині поліція фіксує наслідки російської агресії, є загиблі та поранені мирні жителі

5 месяцев назад 0

З лівого берега Дніпра російська армія завдала чергові удари по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів. Ворог гатив по цивільних інфраструктурних об’єктах із РЗСВ, артилерії, танків, мінометів та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

З танків та артилерії противник бив по Херсону, Садовому, Тягинці, Інженерному, Придніпровському. 

Ворог намагався завдати якомога більшої шкоди об’єктам життєзабезпечення обласного центру. Найбільше постраждали прибережні райони та центр Херсона, також пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, навчальний заклад, адмінбудівлі. 

У Херсоні внаслідок артилерійського обстрілу був пошкоджений автомобіль, в якому перебував 34-річний херсонець. Чоловік отримав міно-вибухову травму та поранення голови. Постраждалий був доставлений до лікарні. Також серед білого дня снаряди летіли по мирних вулицях міста. Внаслідок вибухів постраждали двоє чоловіків. 48-річний херсонець отримав легкі ушкодження, а 24-річний хлопець отримав тяжкі уламкові поранення. Постраждалий був доставлений до лікарні, але нажаль медикам не вдалося врятувати його життя, він помер у лікарні. 

Також у місті артилерійські снаряди влучили у СТО, де пошкодили автомобіль. Внаслідок вибухів двоє працівників отримали легкі травми, але від госпіталізації відмовились.

У результаті ворожого артилерійського обстрілу Антонівки загинув 68-річний чоловік, а 59-річний місцевий житель із вибуховою травмою та уламковими пораненнями різних частин тіла був доставлений до лікарні.

На місцях ворожих обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 336 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.