На Херсонщині розпочав функціонування пересувний клас протимінної безпеки

8 месяцев назад 0

Щоб запобігти нещасним випадкам серед населення та покращити інформування про правила поводження з вибухонебезпечними предметами ГУ ДСНС України в Херсонській області обладнало мобільний клас безпеки.

Жителі Херсонщини щодня перебувають у зоні ризику, адже значні території області потенційно заміновані. І хоча сапери ДСНС розміновують території, але роботи ще дуже багато. Та чимало людей, незважаючи на заборону, повертається до рідних домівок.

Тому, щоб запобігти нещасним випадкам серед населення, ГУ ДСНС України в Херсонській області обладнало пересувний клас безпеки, на сторінці відомства у Facebook. Це дозволить охопити якомога більшу кількість населення та навчити громадян правилам безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Перший виїзд був 25 серпня до села Киселівка. Біля мобільного класу зібралося чимало місцевих жителів. Фахівці розповіли присутнім основні правила протимінної безпеки.

Наголосили на тому, що вже маємо невтішну статистику щодо нещасних випадків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами, тому закликали людей бути обачними, щоб не поповнювати її.

Усім присутнім для кращого засвоєння інформації роздали листівки з відповідними правилами.