На Херсонщині розробляють дорожню карту відновлення зрошувальної системи.

7 месяцев назад 0

Про це йшлося на зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Головні з фермерами Миколаївської та Херсонської областей.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Участь у засіданні взяв і перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій. Він повідомив, що внаслідок підриву росіянами дамби Каховської  ГЕС на Херсонщині значна частина меліоративної системи  та інших гідротехнічних споруд знищена і є проблеми з відновленням генерації, але є й об’єкти, які ще підлягають реконструкції.

Зараз доцільно відновлювати меліоративні системи Інгулецької зрошувальної мережі, яка обслуговує понад 18 тисяч гектарів зрошувальних земель. Разом із цим можливе і відновлення зрошення 3000 га на території Чорнобаївської громад, шляхом здійснення ремонту труби Інгулецького каналу.

Заступник міністра Віталій Головня наголосив, що урядом передбачена державна підтримка аграрного сектору Півдня, зараз залучається чимало міжнародних донорів, аби відновити чи побудувати нові системи зрошення, щоб відновити овочівництво та збирати врожаї в регіоні.

Тож, об’єкти зрошення відновлюватимуться відповідно до дорожньої карти.