На Херсонщині щодня до лікарні надходять 3-4 дитини з ковідом

3 года назад 0

В обласній дитячій лікарні помер від ковіда 17-річний хлопець із Каховки. Там зараз 26 дітей на лікуванні. Щодня до цієї лікарні надходять 3-4 дитини з ковідом
У Херсоні 2 відділення обласної дитячої лікарні перепрофілювали для лікування хворих на коронавірус. Це рішення пов'язане із перевантаженням інфекційної лікарні.
Хворих приймають із 7 жовтня.
Про це розповіла заступник директора лікарні Віктор Бурдовіцин у коментарі Суспiльному:
« Достатньо важка ситуація – перепрофілювати звичайне терапевтичне відділення під інфекційне. З деякими зусиллями ми перепрофілювали два відділення – одне на 30 ліжок, інше – на 28 ліжок під лікування хворих на ковід »

Каже, завантаженість лікарні збільшується, оскільки переважно діти перебувають на лікуванні з кимось із батьків:
« Поки що більше 30 дітей одночасно не було в лікарні. Треба вважати 30 дітей та 30 мам. Мам ми теж обстежуємо на ковід. І виходить, що 80%, які піклуються про дитину – ковід-позитивні. На сьогодні 26 дітей на лікуванні »
Щодня до лікарні надходять 3-4 дитини з ковідом.
26 жовтня тут помер від коронавірусу 17-річний мешканець Каховки.
За словами Бурдовіцина, хлопець страждав на тяжке супутнє захворювання:
« З Каховки не вакциновано ні дитину, ні дорослих. Наразі з 14 років дозволено проводити вакцинацію дітям. Страждав на тяжку хворобу, за основним захворюванням своїм постійно отримував кисень вдома ».
Як розповів головний державний санлікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, пацієнт перебував на кисневій підтримці. Померлий хлопець страждав на муковісцидоз – аутосомне, рецесивне, спадкове захворювання екзокринної залози. Воно вражає різні органи, зокрема і легені. В даний час ця хвороба вважається невиліковною.
Діти, які перебувають сьогодні у лікарні, не потребують ШВЛ, кисню для пацієнтів тут вистачає. За словами Бурдовіцина, до приймального відділення потрапляють діти з підозрою на ковід. Тих, у кого вже підтверджений діагноз, приймають із окремого входу.
При цьому люди, він каже, що навіть потрапляючи до лікарні, найчастіше носять маску формально, забуваючи, що це насамперед може вберегти їх від зараження.
« Ось ми з вами пройшлися приймальним відділенням лікарні, коридорами та побачили, як люди себе бережуть. Вони не бажають бути здоровими. Вони «на зло бабусі відморожу вуха», але маски одягати не будемо. Це неподобство. Я не знаю, скільки потрібно проводити профілактичні бесіди ».