На Херсонщині сільським медикам вручили сучасний автомобіль швидкої допомоги

3 года назад 0

Віддалена від обласного центру Присиваська сільська територіальна громада — член Асоціації міст України на Херсонщині, отримала новий сучасний автомобіль швидкої допомоги. Інформує Присиваська сільська територіальна громада.
Автомобіль з новітнім устаткуванням надійшов у розпорядження місцевого Григорівського пункту постійного базування Чаплинської підстанції Каховської станції КНП «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».
Автомобіль швидкої допомоги на базі "Фольксваген Крафтер" обладнаний дефібрилятор­кардіомонітором з ритмом та записувачем показників пацієнта, електрокардіографом з функцією дистанційної передачі ЕКГ, кисневими балонами, монітором тиску крові, устаткуванням для ін'єкцій, пристроями для перенесення пацієнтів та засобами траспортної імобілізації: різними видами шин і вакуумним матрацом.
Таке спорядження та сучасне авто дасть змогу медикам швидше і якісніше надавати екстрену допомогу, швидше доїхати до віддалених сіл.
Григорівський пункт постійного базування "швидкої" було відкрито в жовтні 2015 року. На сьогодні в цьому закладі працює 10 осіб, з них 3 фельдшери, 1 медична сестра та 2 молодші медсестри. За час роботи пункту було надано невідкладну допомогу та здійснено виїзди понад 8 тисяч разів. Місцеве населення задоволене рівнем обслуговування та оперативністю медиків, зважаючи на віддаленість місцевості від обласного центру.