На Херсонщині віддають тендер на дороги фірмі ексголови автодору Дніпропетровщини

1 год назад 0

У Херсонській області збираються “злити” черговий тендер на дороги підприємству колишнього голови Служби автомобільних доріг Дніпропетровщини.
Про це свідчить інформація з порталу державних закупівель Prozorro.
Тендер ДУ “Місцеві дороги Херсонщини” на майже 45 мільйонів гривень може отримати фірма “Автомагістраль-Схід”.
Її засновником є ТОВ “Філ гуд інкорпорейтед”. А засновником і власником “ФГІ” є такий собі Владислав Животченко.
Животченко є колишнім заступником і в. о. керівника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області.
Він працював в обласному управлінні САД з 2016-го по травень 2020 року. Хоча є інформація, що він працює у Службі автомобільних доріг мало не з 2005 року.
Майже одразу після призначення у 2016 році Животченко потрапив у скандал з погрозами активістці, що цікавилась зловживаннями у його відомстві.
Після звільнення Владислав Животченко намагався поновитись у Службі автомобільних доріг з виплатою майже 500 тисяч гривень компенсації.
Він навіть виграв другу інстанцію, але керівником САД у Дніпропетровській області досі є Олександр Коломійцев.
Також “Автомагістраль-Схід” пов’язана з відомою освоєнням на дорогах більше 140 мільярдів гривень фірмою “Автомагістраль-Південь”.
Це видно банально по їх символіці.
Також дніпровські журналісти заявляли, що “Автомагістраль-Південь” купувала можливо незаконно добутий пісок для робіт на своїх об’єктах у “ФГІ” Животченка.
Раніше повідомлялось про те, що державна установа “Місцеві дороги Херсонщини” збирається “злити” тендер на майже 2 мільярди гривень компанії помічника колишнього регіонала з Одеси.