На Херсонщині відновили понад 200 будинків у рамках ініціативи «Пліч-о-Пліч»

9 месяцев назад 0

У Херсонській області відновлено понад 200 приватних будинків у рамках ініціативи «Пліч-о-Пліч», ще стільки ж завершать ремонтувати найближчим часом.
Як передає , про це повідомляє .

«Вже зараз в рамках проєкту в Херсонській області відновлено більш як 200 приватних будинків, ще стільки ж будуть завершені найближчим часом. Усього в рамках пілоту плануємо відновити понад 3,5 тисячі обʼєктів у 26 громадах», — йдеться у повідомленні.

Також стартує друга черга проєкту — це ще 50 деокупованих населених пунктів, де будуть відновлені житлові будинки та соціальні обʼєкти.

В ОВА розповідають про Іванівку — це одне з трьох сіл Херсонщини, яке відновлює Черкаська область в рамках ініціативи «Пліч-о-Пліч».

Як зазначається, там російські окупанти нищили все що бачили — будинки, школу, фермерські та сільськогосподарські підприємства. Село обстрілювали з мінометів, артилерії, авіації. Практично жодного вцілілого об'єкта там не залишилось.Нині в Іванівці триває робота — долучаються підприємці, будівельники, волонтери та громади Черкаської області, щоб якнайшвидше відновити пошкоджене. Адже попри все люди повертаються у свої домі​вки на Херсонщину.​
Як пові​домлялося, проєкт «Пліч-о-пліч» поклик​аний допомогти у відновленні громадам Херсонської області, які найбільше постраждали внаслідок російської агресії. 15 регіонів України об'єдналися, щоб відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини.