На Херсонщині водні поліцейські попередили завдання збитків державі на суму понад 750 тисяч гривень

6 месяцев назад 0

Під час відпрацювання акваторії Національного природнього парку «Нижньодніпровський» працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції виявили у воді браконьєрські знаряддя лову. Як виявилося, в сітках перебували більше 400 одиниць риби різних видів. 

Повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Як розповів начальник поліцейського підрозділу Микола Іващенко, з метою запобігання незаконному вилову водних біоресурсів поліцейські відпрацьовували акваторію НПП «Нижньодніпровський». Під час проведення профілактичних заходів поблизу Білозерки, а саме на озері Біле, поліцейські виявили у воді 12 місинових сіток загальною довжиною 630 метрів.

Як виявилося, у незаконні знаряддя лову потрапили більше 400 одиниць риби, серед яких були 3 сотні карасів сріблястих, 30 судаків, 2 десятки сазанів і линів, 25 штук тарані, більше 20 окунів і майже десяток молодих лящів.

Водні поліцейські повернули рибу в живому вигляді до природнього середовища. Тим самим було попереджене завдання збитків державі на суму близько 759 тисяч гривень. Незаконні знаряддя лову були вилучені та передані слідчо-оперативній групі. Наразі проводяться заходи по встановленню осіб, причетних до браконьєрства, та притягнення їх до відповідальності.